Politikë

Merkel jep shpresë për Procesin e Berlinit, por kritikon BE si të ngadaltë

Merkel jep shpresë për Procesin e Berlinit, por kritikon BE si të

Angela Merkel në konferencën e përbashkët me Ramën është shprehur se Procesi i Berlinit vazhdon dhe nuk ka dështuar.

Kancelarja gjermane ka theksuar se BE ecën me ritme të ngadalta, por në rrugën e duhur.

“Jo në fakt se konsideroj si të tillë. Nuk mendoj se është mbaruar ndërtimi i autostradave. Janë planifikuar, janë procese që janë iniciuar, kemi shkëmbime në nivel shkencor. S’ka ndodhur gjithçka.

Sa i përket bashkëpunimit në nivel të organizatave joqeveritare, jam takuar me një kryetar të një organizate këtu te ju. BE ndoshta nuk është aq i shpejtë në këtë drejtim, por është në rrugë të duhur.”, u shpreh Merkel.

Tiranapost.al