Politikë

McGonigal deklarohet sot fajtor për marrjen e pagesave nga ish-oficeri shqiptar

McGonigal deklarohet sot fajtor për marrjen e pagesave nga ish-oficeri

Ish-agjenti i lartë i FBI-së, Charles McGonigal, pritet të deklarohet fajtor sot për akuzat se ka fshehur 225,000 dollarë pagesa në cash nga një ish-oficer i inteligjencës shqiptare, i cili u bë burim në një hetim të FBI-së.


Charles McGonigal, i cili drejtoi divizionin e kundërzbulimit të FBI-së në Nju Jork përpara se të tërhiqej në vitin 2018, pritet të paraqitet në një seancë dëgjimore në gjykatën federale të Uashingtonit në orën 14:00 (18:00 GMT), raporton Reuters.

McGonigal përballet me një padi prej nëntë pikash në Uashington, duke e akuzuar atë për dështimin për të raportuar pagesat në para dhe udhëtimet që ai bëri me ish-oficerin e inteligjencës në Evropë në 2017 dhe 2018. Ai më parë u deklarua i pafajshëm për këto akuza.

Një hyrje në dosjen e gjykatës tregoi se McGonigal synon të ndryshojë kërkesën e tij sot . Ai nuk specifikoi se për cilat akuza do të deklarohej fajtor. Avokati i McGonigal dhe një zëdhënës i Zyrës së Prokurorit të SHBA në Uashington nuk pranuan të komentojnë përpara seancës. Prokurorët amerikanë thonë se ish-oficeri shqiptar i inteligjencës kishte interesa biznesi në Evropë dhe ishte një burim për një hetim të FBI-së që përfshinte lobim të huaj që mbikëqyrte McGonigal.