Politikë

Keni qenë njeriu i pestë në hierarkinë e UNMIK-ut, e pamundur mos të kishit dijeni për dosjet. Basha: Nuk mundej askush të kishte dosje

Keni qenë njeriu i pestë në hierarkinë e UNMIK-ut, e

Ka nisur për Drenicën, një dialog mes analistit Baton Haxhiut dhe Lulzim Bashës në vitin 2000, ku atëherë zyrtar ligjor i UNMIK sot kreu i PD Lulzim Basha, i është përgjigjur siç pretendon Haxhiu se nuk ka qenë asnjëherë sepse marrëdheniet me UNMIK ishin pak specifike. Gjë që nënkuptoi analisti se Basha kishte një pamundësi lirie. Basha e mohoi duke thënë se nuk e ka thënë këtë fjali.

Lulzim Basha: Kam qenë në Drenicë e mos të flas me emra se çfarë kam bërë e mos përfito nga natyra ime që nuk flas për veten.

Baton Haxhiu: keni qenë njeriu i pestë në hierarikënë e UNMIK dhe e pamundur mos të kishit akses.

Baton Haxhiu: Keni patur sepse zyrtar ligjor në hiearkinë më të lartë të UNMIK të mos kishit informacion.

Baton Haxhiu: Është e pamundur që nuk keni marë pjesë në seanca dëgjimore, kur janë marrë në pyetje, se është dashur një këshillë për funksionalitetin.

Basha: Jo në Tribunalin e Hagës dhe departamentin e Drejtësië kishte parime të qarts. Shqiptarit kurrë nuk iu besonte një çështje kundër UÇK, në fakt edhe kroatit. Kurrë asnjë faqe, se konsiderohej konflikt interesi dhe ti e di shumë mirë.

Në politikë duhet të ndërtosh një lëkurë të trashë. Thonë që kam qenë përkthyes. Këto janë asgjë. Mua më kanë bërë edhe birin e Enver Hoxhës dhe se kam familjen një herë në javë në Holandë.