Aktualitet

Investime të reja në laboratorët e teknologjisë

Investime të reja në laboratorët e teknologjisë

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët , Bora Muzhaqi ka bërë me dije se qeveria ka vendosur në dispozicion një fond për të rinjtë dhe fëmijët, ku fokud do të jetë laboratorë dhe investime të tjera në teknologjinë e shkencave.

Muzhaqi tha se po punohet për një program për koduesit e rinj, ku deri vitin tjetër pritet t’i jenë bashkuar rreth 1000 kodues.

“Sot është një ditë shumë e bukur për të rinjtë dhe fëmijët, kemi vendosur një fond në dispozicion për ta. Falë konsultimeve që kemi bërë me të rinjtë kemi kuptuar një sërë problematikash dhe sot fillojmë ti japim zgjidhje njerëz prej problematikave që është: pjesa e laboratorëve, ato të teknologjisë dhe të shkencave. Kjo është pika e parë që do të bëjmë lidhur me fëmijët dhe të rinjtë dhe tashmë kemi kaluar një buxhet për këtë pjesë. Gjithashtu, është edhe një buxhet për pjesën e arteve dhe zejeve, që do të përfshijë edhe pjesën sportive. Njëkohësisht po punojmë për një program për koduesit e rinj, deri vitin tjetër të kemi rreh 1000 kodues për të cilët është alokuar një buxhet i veçantë. Gjithashtu, qendra kombëtare kulturore e fëmijëve do ta kemi tashmë në Tiranë”, tha Muzhaqi.