Politikë

 57% e francezëve kërkojnë dorëheqjen e Emmanuel Macron

 57% e francezëve kërkojnë dorëheqjen e Emmanuel Macron

Emmanuel Macron së fundmi deklaroi nuk do të japë dorëheqjen edhe nëse nuk fiton zgjedhjet parlamentare.

Shpresoj se ata do të bëhen bashkë, kur të vijë koha, para ose pas (zgjedhjeve), gratë dhe burrat e vullnetit të mirë do t’i thonë së bashku jo ekstremeve”, tha ai në një konferencë shtypi

Megjithatë, një sondazh i kryer nga Instituti CSA në emër të mediave franceze – CNEËS, Europe 1 dhe JDD, tregon se 57% e qytetarëve francezë nuk ndajnë mendimin e presidentit francez, duke kërkuar dorëheqjen e tij.

Në fakt, mes moshës 18 dhe 24 vjeç, përqindja shkon në 76%. Në grupmoshën 50-64 vjeç përqindja është 59%, si dhe në grupmoshën 25-34 vjeç. Në 56% është në përqindjen e njerëzve 35-49. Së fundi, tek ata mbi 65 vjeç, përqindja duket të jetë më e ulëta dhe arrin në 47%.