Nën lupën e Stela Sallakut

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

"E dija që nuk mund të organizonim një shfaqje të madhe, kështu që ideova një kortezh të vogël, si një festë familjare", thotë drejtoresha krijuese e Chanel, Virginie Viard në shënimet e saj për Vogue.

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sot u bë sfilata e Chanel Haute Couture. E kemi përmendur aq shpesh këtë punën e Haute Couture saqë na duket si e jona. Haute Couture ka të bëjë me modën e lartë, punën e dorës, copa luksi, dizajne mbretërore dhe bizhuteri të çmuara.

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Si asnjëherë më parë, modëdashësit e ndoqën live sfilatën përmes ekranit të kompjuterit dhe pak të tjerë fizikisht. Duke ruajtur distancën sociale me rigorozitet. Të zgjedhur për ta ndjekur live ishin ambasadorët e Chanel, gazetarë dhe vipa si Marion Cotillard, Penélope Cruz, Caroline de Maigret, Lily-Rose Depp dhe e ëma, Vanessa Paradis, Charlotte Casiraghi, Joana Preiss, Izïa Higelin dhe Alma Jodorowsky.

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Dizajnet të lënë pa fjalë. Ka copa të bukura punuar me qëndisje lulesh, vello dhe aksesorë të çmuar. Kurjozët nuk kanë ndenjur dot larg Rue Cambon, duke pritur të përjetojnë sado pak luksin e sfilatës Haute Couture. Fustanet të sjellin ndërmend jugun e Spanjës, ndonjë dasmë aristokrate Mesdhetare dhe aromën e detit. Fiks ashtu siç do ta donte dhe Karl!

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl

Sfilata Haute Couture e Chanel, ishte ashtu siç do ta donte Karl