Nën lupën e Stela Sallakut

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të dytë, por që të gjithave na duhet!

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Nuk mund të them se me fustanin lino ka qenë dashuri me shikim të parë! As me shikim të dytë jo e jo. Por ka thuajse 3 sezone që nuk po i ndahemi veshjeve lino.

Nëse do i referohemi historisë, linoja mund të jetë një nga copat më të lashta. Është përdorur në vendet e nxehta që nga Faraonë e mbretër, e deri tek njerëzit e thjeshtë. Daton diku tek 30.000 vjet më parë, në Gjeorgji, ku janë gjetur dhe mbetjet më të hershme.

Tekstili bëhet nga bima e lirit (flax). Preferohet të përdoret në veshjet e verës sepse është absorbente dhe thahet më shpejt se pambuku. Fakti që rrudhoset shpejt është ndoshta ana negative e saj.

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Por edhe pse me rrudha, duket e bukur.

Dizajnet, sidoqoftë, nuk kanë qenë aq interesante. Thuajse të gjithë i vendosnin xhepa katror me kapak, duke e bërë ende më “casual” paraqitjen. E di që kur t’ju tregoj dizajnet që kam përzgjedhur, do ta keni të vështirë t’i thoni “jo”.

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustanet lino mund t’i vishni në punë, ose në darkë kur dilni për një gotë me mikeshat. Zgjidhni cilësinë më të mirë që të mundni, më mirë të keni një ose dy fustane të mira, se sa shumë.

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Nëse ju pëlqen e bardha, sigurohuni që të ketë edhe një astar të mirë poshtë. Ose blijini një këmishë nate tek butikët dedikuar veshjeve intime. Mua më pëlqen La perla ose Intimissimi.

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustanet lino në ngjyrë jeshile ushtarake mund t’i mbani për punë. Kombinojini me aksesorë të zinj, ose floriri. Fustanet e bardha lërjani fundjavës. Me çantë kashte ose copë. Zgjidhni prerje “oversize”, sidomos për paradite.

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Fustani që s`ishte dashuri me shikim të parë dhe as të

Tiranapost.al