Moti

Në këtë të nxehtë, disa gjëra duhet t'i bëni dhe disa jo

Në këtë të nxehtë, disa gjëra duhet t'i

I nxehti ka kapluar vendin tonë dhe siç ndjehet temperaturat kanë arritur vlerat maksimale, deri në 40 gradë. Për këtë këshilla të vazhdueshme vijnë nga Ministria e Shëndetësisë, në mënyrë që qytetarët të kenë kujdes.

Këshillat e MSH:

-I nxehti ekstrem, çfarë mund të bëni?Qëndroni larg të nxehtit

-Qëndroni në hije

-Shmangni aktivitete të mundimshme gjatë orareve më të nxehta të ditës

-Mos lini fëmijët ose kafshët në makina të parkuara

-Kaloni 2-3 orë në ditë në ambiente të freskëta

***

-Nëse nuk ndiheni mirë kërkoni ndihmë

-Lëvizni menjëherë në një ambient të freskët

-Pini ujë të hidratoheni

-Konsultohuni me mjekun tuaj nëse simptomat vazhdojnë ose përkeqësohen.

*Tiranapost.al

Në këtë të nxehtë, disa gjëra duhet t'i

Në këtë të nxehtë, disa gjëra duhet t'i