Modë

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Në të vërtetë ky ishte viti i maskave të fytyrës dhe pantoflave ndërsa e gjithë bota punonte nga shtëpia dhe ngjarjet shoqërore ishin anuluar.

Kjo situatë ka krijuar pasiguro për parashikimet e modës për 2021-shin, por shpërndarja e vaksinës kundër Covid rrit shpresat për kthim në normalitet, ndërkohë që stilistët që krijojnë tendencat e modës thonë se është koha të fillojmë të mendojmë për veshjet pas bllokimit.

Një efekt anësor interesant i pandemisë është se disa dizajnerë frenuan në eksperimentimin dhe ekstravagancën e tyre të zakonshme dhe në vend të kësaj i jepnin përparësi praktikës, duke vendosur të shfaqnin rroba që ishin “më të menduara dhe realiste”.

“Për herë të parë pas një kohe të gjatë, këto dukeshin si rroba që mund të visheshin”, shtoi Vogue në një postim.

Këtu janë trendet që do të jenë në krye të 2021.

Copat e tjedukshme

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Supet e larta

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Fijet

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Ngjyrat DIY

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Ngjyra pastel

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Rrjeta

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Veshjet me vrima

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Përputhshmëria me Covid-19

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Foto/ Trendet e modës që do të sundojnë 2021-shin

Artikulli i marrë nga BBC, përkthyer dhe përshtatur në shqip nga Tiranapost.al.