Modë

Drejtori kreativ i Balmain mbështet publikisht Macronin: Mos lejoni që Franca të drejtohet nga ekstremistët

Drejtori kreativ i Balmain mbështet publikisht Macronin: Mos lejoni që

Stilisti i njohur francez Olivier Rousteing- i cili është drejtori kreativ i kompanisë së modës Balmain- ka mbështetur publikisht Emmanuel Macronin në zgjedhjet presidenciale dhe është shprehur kundër Marine Le Pen.

Drejtori kreativ i Balmain mbështet publikisht Macronin: Mos lejoni që

Në një postim në Instagram Rousteing thotë se “100 vjet më parë Evropa po përjetonte një valë ekstremizmi nacionalist” që çoi në tmerrin e luftës botërore duke shtuar se "kjo erë është e rrezikshme" dhe duhet ndaluar.

“100 vjet më parë Evropa po përjetonte një valë ekstremizmi nacionalist që na çoi në tmerrin e luftës botërore. Kjo erë e rrezikshme ka filluar të fryjë sërish në Evropën tonë. Le ta ndalojmë këtë erë para se të bëhet stuhi. Bota në të cilën jetojmë është një botë pasigurie, frike dhe frike. Frika nga ajo që do t'u lëmë brezave të ardhshëm, frika nga një e nesërme e pasigurt. Ne kemi mësuar gjatë viteve të fundit se njerëzit nuk mund të kenë kontroll të plotë të botës sonë, kur zgjohemi në shtëpitë tona, shumë në këtë botë zgjohen të pasigurt se si do të jetë jeta e tyre. Ne kemi shembuj shumë të fundit që na rikthejnë në atë që mendonim se ishte një e kaluar e shkuar. Ne e dimë se momentet më të këqija të historisë përsëriten në agimin e një frike të pakontrolluar, të një dëshire për ndryshim që bëhet me vota radikale, ekstreme që sjellin një vend të drejtuar nga kaosi. Në këto momente pasigurie, krijohen muzg që mbrojnë urrejtjen, duke përforcuar frikën, duke luajtur me pasigurinë e së ardhmes duke bërë thirrje për urrejtje ndaj të tjerëve. Politika është vullnet i lirë i gjithsecilit, por sot më shumë se kurrë le të jemi të bashkuar kundër kësaj urrejtjeje, kundër ekstremit dhe të votojmë për një të ardhme bashkimi dhe respekti. Kjo foto është portreti i njeriut që dëshiroj të jetë presidenti ynë për vitet e ardhshme. Njeriu që do ta çojë vendin tonë në shkëlqim dhe jo frikë. Unë nuk jam këtu për të imponuar një zgjedhje politike, por për të kujtuar se uniteti është forcë dhe jo përçarje. Nuk dua të jetoj në një vend të sunduar nga ekstremistët”, thotë Rousteing.

Tiranapost.al