Modë

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re veshjesh e ndikuar nga Pandemia

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella Versace muaj më parë, urdhëroi prodhimin e koleksionit pranverë-verë 2021 të ndalonte. “Nuk kishte kuptim të dilnim në sfilatën e shtatorit me një koleksion që nuk përshtatej me realitetin. Ne ndryshuam shumë këto muaj, po ashtu dhe moda”, thotë ajo për Vogue.

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Ajo e prezantoj koleksionin e saj virtualisht, por kishte disa te ftuar. Ishin pikërisht stafi i saj, në rrënojat imagjinare të Atlantis, ujërat e të cilit përplaseshin nëpër muret e një bote të kaluar. Në mbetjet e një qyteti, dikur prestigjoz, tani i harruar prej kohësh.

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Koleksioni përmban ngjyra, korale, guaska nga koleksioni i Gianni Versace në 1992 “trésor de la mer”.

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

E pyetur se si e parashikon rolin e Versace në peisazhin post-pandemik, ajo tha si "një shembull i përfshirjes, i mbështetjes reciproke dhe i pranimit të asaj që është ndryshe nga ne".

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Koleksioni i Versace ndërthuri veshjet e verës së Malibu Barbie dhe atë të Sirenës së Vogël, nëse Princi Eric do t'u kishte blerë atyre një shtëpi në Miami.

Në të gjitha detajet e saj frymëzuar nga deti, kishte dhe motive novatore: fustane me pala të imëta të cilat konturohen me detaje të tjera palash, të cilat vallëzojnë si kandil deti në valët që ecin nëpër pasarelë; dhe një qese e ndërtuar si një biskotë e madhe fati. T’ju them të drejtën, do na duhej pak fat i mirë këto kohë.

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re

Donatella sjell koleksionin që flet për një epokë të re