Lajme nga Bota

Zbulohet një planet i ri 55 vite dritë larg nga Toka

Zbulohet një planet i ri 55 vite dritë larg nga Toka

Një grup shkencëtarësh në Universitetin e Lièges në Belgjikë kohët e fundit zbuluan një planet me madhësinë e Tokës që rrotullohej rreth ylli të vogël.

Eksoplaneti i ri është afërsisht 55 vite dritë nga Toka, që është jashtëzakonisht afër në shkallën kozmike, sipas ekipit hulumtues.

"Ai rrotullohet rreth një ylli shumë të vogël, shumë të afërt," tha Michael Gillon, një astronom në Universitetin e Lièges që drejton projektin SPECULOOS.

Ekipi hulumtues thotë se ylli është sa madhësia e Jupiterit dhe është dy herë më i ftohtë se Dielli.