Lajme nga Bota

Video/ ‘Violina e Noes’ në ujërat e Venecias: Simbolika pse quhet kështu dhe kush e krijoi

Video/ ‘Violina e Noes’ në ujërat e Venecias: Simbolika

Jo më larg se pak muaj më parë, Venecia ashtu si qytetet e tjera turistike italiane, ishte pushtuar nga qetësia, frika nga Covid, sëmundja dhe vdekja, si një nga shtetet evropiane më të goditura, dhe me rregullat strikte të daljes me leje. Por duket se vaksinimi, por edhe nevoja për të jetuar tashmë me normalitetin e ri, kanë rikthyer lëvizjet dhe risitë. Në vend të varkave që jemi mësuar të shohim në ujërat e Venecias u shfaq një varkë në fomë violine, të quajtur ndryshe ‘Violina e Noes’. Varka-violinë shihet teksa lundron me varkat e tjera nëpër kanalet e Venecias nën tingujt e muzikës klasike.

Video/ ‘Violina e Noes’ në ujërat e Venecias: Simbolika

Video/ ‘Violina e Noes’ në ujërat e Venecias: Simbolika

View this post on Instagram

A post shared by CBS News (@cbsnews)

'Violina e Noes' u ndërtua nga artisti dhe gdhendësi i drurit Livio De Marchi gjatë pandemisë së koronavirusit. Kjo varkë-violinë simbolizon rilindjen e Venecias.

Video/ ‘Violina e Noes’ në ujërat e Venecias: Simbolika

Video/ ‘Violina e Noes’ në ujërat e Venecias: Simbolika

Varka është 12 metër e gjatë, katër metër e gjerë, në të cilën performoi një ditë më parë violinçelisti Benedetto Marcello.

*Tiranapost.al