Lajme nga Bota

Video/ Amerikanët po ndizen nga vendimi i fundit për abortin! Ja protestat nëpër disa shtete

Video/ Amerikanët po ndizen nga vendimi i fundit për abortin! Ja

Vendimi i Gjykatës së Lartë për të bërë ilegal abortin, ka shkaktuar zemërim të madh dhe protesta masive në SHBA.

Video/ Amerikanët po ndizen nga vendimi i fundit për abortin! Ja

Menjëherë pasi vendimi u publikua të premten, demonstruesit pro-abortit filluan të mblidhen në qytetet e mëdha dhe të vogla për të kundërshtuar vendimin.

Video/ Amerikanët po ndizen nga vendimi i fundit për abortin! Ja

Përveç demonstratës së madhe jashtë gjykatës supreme në Uashington DC – ku aktivistët thërrisnin: “Ky vendim nuk duhet të qëndrojë! Aborti ligjor sipas kërkesës!” dhe "Nuk do të kthehemi më!" – Protestuesit u mblodhën në Neë York City , Los Angeles , Chicago , Austin , Houston , Nashville , Kansas City , Topeka , Tallahassee , Miami , Oklahoma , Boise , New Orleans dhe Detroit. Protestat e solidaritetit shpërthyen edhe jashtë shtetit në Londër dhe Berlin.

Video/ Amerikanët po ndizen nga vendimi i fundit për abortin! Ja

Video/ Amerikanët po ndizen nga vendimi i fundit për abortin! Ja

Shumë liderë botërorë e kanë kritikuar vendimin, me protesta të planifikuara për t'u mbajtur nëpër qytete në Evropë gjatë fundjavës.