Lajme nga Bota

Varianti i ri i Covid detyron SHBA-në të ndalojë fluturimet me disa shtete

Varianti i ri i Covid detyron SHBA-në të ndalojë fluturimet me

Omicron, varianti i ri i Covid që mendohet të ketë disa mutacione, ka vënë botën para sfidave të reja. Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë vendosur të ndalojnë fluturimet në Afrikën e Jugut, nga ku mendohet të ketë lindur mutacioni i ri, dhe në disa vende të tjera si në: Botsvanë, Zimbabve, Namibinë, Lesoton, Esëatin, Mozambik dhe Malavin.

Varianti i ri është B.1.1.529, i njohur si Omicron. E mira mes gjithë kësaj është se testet arrijnë ta identifikojnë ende kur dikush është prekur nga Covid, edhe nëse bëhet fjalë për këtë variant.