Lajme nga Bota

Terroristët e ISIS nisin kryengritjen, ikin nga burgu sirian i dëmtuar

Terroristët e ISIS nisin kryengritjen, ikin nga burgu sirian i dëmtuar

Të burgosurit u rebeluan në një burg në veriperëndim të Sirisë të hënën pas tërmetit vdekjeprurës, dhe të paktën 20 prej tyre janë arratisur, tha një burim për AFP.

Burgu i policisë ushtarake në qytetin Rajo pranë kufirit turk mban rreth 2,000 të burgosur, me rreth 1,300 prej të cilëve dyshohet se janë luftëtarë të ISIS-it. Burgu mban gjithashtu luftëtarë nga forcat e udhëhequra nga kurdët.

"Pas tërmetit që goditi, Rajo u prek dhe të burgosurit filluan të kryenin kryengritje dhe morën kontrollin e pjesëve të burgut," tha zyrtari në burgun Rajo,.

“Rreth 20 të burgosur u larguan… që besohet se janë [anëtarë të ISIS].”