Lajme nga Bota

Të gjitha vendet evropiane ku mund të udhëtoni pa vaksinë ose test PCR

Të gjitha vendet evropiane ku mund të udhëtoni pa vaksinë
Udhëtimi në Evropë më në fund ka filluar të duket sërish si diçka afër normales. Numri i vendeve që kanë hequr të gjitha kufizimet e hyrjes në lidhje me Covid po rritet dhe shumë po heqin gjithashtu rregullat e brendshme për maskat dhe distancimin social. Këtu janë të gjitha destinacionet që tani ofrojnë udhëtime pa probleme.

Austria

Austria është ndër vendet e fundit që ka hequr rregullat e hyrjes. Që nga 16 maji, nuk kërkohet asnjë provë vaksinimi, rikuperimi ose një test negativ për vizitorët e jashtëm.

Bullgaria

Bullgaria filloi të mirëpresë të gjithë udhëtarët në fillim të majit. Nuk nevojiten dokumente për Covid-in dhe mbajtja e detyrueshme e maskës është zhdukur prej kohësh.

Kroacia

Kroacia hoqi të gjitha rregullat e hyrjes për vizitorët e jashtëm më 3 maj.

Republika Çeke

Republika Çeke hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për mbërritjet ndërkombëtare më 9 prill 2022. Nuk është më e nevojshme të vendosni një maskë për fytyrën në shumicën e vendeve publike – përjashtimet kryesore janë transporti publik dhe taksitë.

Danimarka

Falë shkallës së lartë të vaksinimit në vend, Danimarka u bë vendi i parë i BE-së që hoqi të gjitha kufizimet e brendshme të Covid në fillim të shkurtit. Të gjitha kërkesat e hyrjes për ardhjet ndërkombëtare u hoqën më pas më 29 mars 2022.

Greqia

Greqia hoqi zyrtarisht të gjitha masat e hyrjes në lidhje me Covid-in më 1 maj 2022. Mbajtja e maskave është ende e detyrueshme në ambiente të mbyllura.

Hungaria

Pushimet e qytetit në Budapest janë rikthyer falë heqjes së të gjitha kërkesave të hyrjes në lidhje me Covid-in për udhëtime në Hungari. Gjithashtu nuk ka më masa për distancimin social dhe nuk është më e detyrueshme mbajtja e maskës në transportin publik ose në vendet e brendshme publike.

Islanda

Të gjitha kufizimet e Islandës në lidhje me Covid-in u hoqën më 25 shkurt 2022, si për ardhjet ndërkombëtare ashtu edhe brenda vetë vendit. Mbajtja e maskave nuk është më e detyrueshme askund dhe nuk ka masa distancuese sociale.

Irlanda

Irlanda hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in më 6 mars 2022. Kjo përfshin vërtetimin e vaksinimit, testimin para mbërritjes dhe formularin e gjetjes së pasagjerëve. Mbajtja e maskave u bë fakultative disa javë përpara kësaj, më 28 shkurt 2022.

Letonia

Vizitorët nga BE-ja, ZEE, Zvicra ose MB mund të hyjnë në Letoni pa pasur nevojë të bëjnë një test, të tregojnë prova të vaksinimit ose karantinimit.

Lituania

Lituania njoftoi se po hiqte të gjitha kërkesat e hyrjes për udhëtarët nga vendet e BE-së/ZEE-së, si dhe një numër të tjerë vendesh, duke përfshirë MB, SHBA dhe Zelandën e Re. Megjithatë, ju kërkohet ende të mbani një maskë për fytyrën në transportin publik.

Mali i Zi

Kjo perlë më pak e njohur ballkanike hoqi të gjitha kufizimet e hyrjes në mes të marsit 2022. Gjithashtu nuk është më e nevojshme të mbani një pasaportë vaksine për të hyrë në mjediset sociale këtu, megjithëse Mali i Zi e ka mbajtur mandatin e maskës për mjediset publike të brendshme. Këtu përfshihen restorantet, baret dhe hotelet.

Norvegjia

“Asnjë testim, pa karantinë, pa regjistrim!” - kjo ka qenë politika e hyrjes së Norvegjisë që nga 12 shkurti 2022, kur vendi nordik hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në Covid për mbërritjet ndërkombëtare.

Polonia

Polonia hoqi karantinimin në momentin e mbërritjes, provën e vaksinimit dhe testimin para mbërritjes më 28 mars 2022. Polonia ka hequr gjithashtu të gjitha rregullat për mbajtjen e maskave të fytyrës në publik.

Rumania

Ky vend i Evropës Lindore hoqi të gjitha kërkesat për karantinimin, testimin dhe gjurmimin e pasagjerëve për vizitorët ndërkombëtarë më 9 mars 2022. Në të njëjtën kohë, Rumania deklaroi se po hiqte kalimin dixhital që ishte kërkuar më parë për të hyrë në disa institucione dhe detyrimin për maskat e fytyrës.

Serbisë

Serbia hoqi të gjitha rregullat e hyrjes më 3 maj, njësoj me shumë vende të tjera evropiane.

Sllovenia

Udhëtimi drejt këtij kombi ballkanik u bë shumë më i lehtë nga 19 shkurti 2022, kur hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët, pavarësisht nga statusi i vaksinimit.

Suedia

Më 1 Prill 2022, Suedia hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët nga MB ose jashtë BE/ZEE.

Zvicra

Zvicra njoftoi se do të hiqte të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët ndërkombëtarë nga 2 maji 2022. Vendi alpin gjithashtu hoqi qafe maskat e fytyrës më 1 prill 2022 dhe në të njëjtën kohë urdhëroi që njerëzit që kanë rezultuar pozitivë për Covid nuk kanë më nevojë të izolohen.

Tiranapost.al