Lajme nga Bota

TAP transporton 10 miliardë metra kub gaz natyror në Evropë

TAP transporton 10 miliardë metra kub gaz natyror në Evropë

Gazsjellësi Trans-Adriatik (TAP) nga Azerbajxhani ka eksportuar 10 miliardë metra kub (bcm) gaz natyror në Evropë, nga të cilat rreth 8.5 miliardë shkuan në Itali në 14 muajt që nga fillimi i funksionimit, tha kompania të enjten.

Ai shtoi se tubacioni mund të dyfishojë kapacitetin e tij dhe të zgjerohet në mënyrë progresive deri në 20 miliardë metra kub në vit, për një periudhë prej 45 deri në 65 muaj.

Kryeministri Mario Draghi tha këtë muaj se Italia do të jetë në gjendje të përballojë një ndërprerje të plotë të furnizimeve me gaz nga Rusia në afat të shkurtër, pasi vendet perëndimore kërkojnë burime alternative pas pushtimit të Ukrainës.

Tiranapost.al