Lajme nga Bota

Spanja do të lejojë vajzat mbi 16 vjeç të zgjedhin vetë nëse duan të abortojnë

Spanja do të lejojë vajzat mbi 16 vjeç të zgjedhin

Spanja ka miratuar një projekt-ligj që do të heqë kërkesën që vajzat 16 dhe 17-vjeçare të kenë pëlqimin prindëror përpara se të vendosin të ndërpresin shtatzëninë.

Projektligji i ri synon të reformojë një ligj të mëparshëm për abortin, të miratuar nga Partia Popullore konservatore në 2015.

Zëdhënësja e qeverisë Isabel Rodriguez tha se projektligji përfaqëson "një hap të ri përpara për demokracinë".

Nëse projektligji miratohet, Spanja do të bëhet vendi i parë në Evropë që u ofron punonjëseve të saj pushim me pagesë gjatë ciklit menstrual.

Në Spanjë, aborti vullnetar lejohet deri në javën e 14-të të shtatzënisë.

Tiranapost.al