Lajme nga Bota

Siçilia dhe Italia kontinentale së shpejti mund të lidhen me një urë

Siçilia dhe Italia kontinentale së shpejti mund të lidhen me

Italia ka luajtur prej kohësh me idenë e ndërtimit të një ure midis ishullit të Siçilisë dhe kontinentit.

Projekti inxhinierik jashtëzakonisht ambicioz ishte në fazat paraprake për dekada përpara se të mbyllej në 2013.

Tani, qeveria e re e krahut të djathtë të Italisë ka thënë se dëshiron të ringjallë planet.

Kryeministrja Giorgia Meloni ka njoftuar se do t'i kërkojë BE-së të financojë propozimin shumë miliardë euro.

Matteo Salvini, ministri i infrastrukturës në Itali deklaroi se do të diskutonte projektin në Bruksel më 5 dhjetor.

Ai shtoi se ndërtimi do të nisë pas dy vitesh dhe do të duhen rreth pesë vjet për ta përfunduar.

“Transporti i trageteve, përveç ndotjes dhe humbjes së kohës, u kushton njerëzve më shumë në një vit sesa do të kushtonte ndërtimi i urës”, thotë Salvini.