Lajme nga Bota

Shkollat në Kiev do të hapen në 1 shtator

Shkollat në Kiev do të hapen në 1 shtator
Shkollat ??në kryeqytetin e Ukrainës këtu do të rihapen për mësim në fillim të vitit shkollor më 1 shtator.

Të gjitha ishin online pasi Rusia pushtoi Ukrainën më 24 shkurt.

Shefja e departamentit të arsimit në Kiev, Olena Fidanyan tha se do të kryhen kontrolle për eksplozivë dhe bomba dhe për fëmijët që nuk e kanë të mundur të kthehen në Kiev mund të studiojnë nga distanca.

“Territoret ngjitur me shkollat do të kontrollohen për eksplozivë dhe strehimoret e bombave në shkolla do të mbushen me ujë, ilaçe dhe nevoja të tjera. Të gjitha shkollat do të marrin trajnimin e nevojshëm me mësuesit dhe fëmijët për veprimet gjatë një alarmi sulmi ajror. Ata fëmijë që nuk kanë mundur të kthehen në Kiev do të mund të studiojnë nga distanca”, tha Fidanyan.