Lajme nga Bota

Rrëzohet pas 12 vitesh nga pushteti Benjamin Netanyahu

Rrëzohet pas 12 vitesh nga pushteti Benjamin Netanyahu

Qeveria e re në koalicion rrëzoi nga pushteti pas 12 vitesh kryeministrin Benjamin Netanyahu. Deputetët opozitarë në Izrael kanë nënshkurar marrëveshjen për formiminin e qeverisë së re.

Kryeministri i ri i vendit do të jetë Naftali Bennett, ish-aleati i Netanyahut, i cili tashmë ka dalë kundër.

Sipas Bennet, qeveria e re do të hapë një kapitull të ri mes shtetit dhe qytetarëve arabë të Izraelit. Në fund falënderoi edhe Netanyahun për rolin që luajti në këtë proces.