Lajme nga Bota

Zgjedhjet/ Qeverisja e Mario Draghit sjell fundosjen e populistëve në Itali

Zgjedhjet/ Qeverisja e Mario Draghit sjell fundosjen e populistëve në

Zgjedhjet e zhvilluara në SHBA dhe Evropë kanë treguar se ditëve të populistëve për të qeverisur iu ka ardhur fundi.

Italia ka zhvillluar zgjedhje dje dhe sot, zgjedhje në të cilat kanë humbur populistët e djathtë të Lega-s së Matteo Salvinit ashtu edhe populistët e Lëvizjes 5 yje. Koalicioni që është udhëhequr nga Partia Demokratike është shpallur fitues në pesë qytetet e mëdha: Romë, Milano, Torino, Napoli e Bologna.

Fitore ka pasur edhe në qytete të vogla por të rëndësishme si Lattina dhe Cosenca në Calabria. Ndërkaq i vetmi kandidat fitues i Lega-s së Salvinit ka qenë në Trieste.

Qytetet e mëdha që janë fituar nga Partia demokratike:

Roma-Roberto Gualtieri

Torino- Stefano Lo Russo

Napoli -Luciano Mottola

Milano - GIUSEPPE SALA

Bologna - Matteo Lepore

Tiranapost.al