Lajme nga Bota

Putin: Rusia nuk është e çmendur të përdorë armë bërthamore, vetëm nëse...

Putin: Rusia nuk është e çmendur të përdorë

Vladimir Putin ka thënë se kërcënimi i një lufte bërthamore po rritet, por këmbënguli se Rusia nuk ishte "çmendur" dhe nuk do të përdorte armët e saj bërthamore e para.

Presidenti rus theksoi se vendi i tij do të përdorte vetëm armë të shkatërrimit në masë në përgjigje të një sulmi.

Duke folur në takimin vjetor të këshillit rus të të drejtave të njeriut, ai tha gjithashtu se lufta në Ukrainë mund të jetë një "proces i gjatë".

Zyrtarët perëndimorë besojnë se Putin fillimisht kishte planifikuar një fitore të shpejtë. Kapaciteti i Rusisë për të përdorur armë bërthamore është vënë nën kontroll të shtuar që kur ajo pushtoi Ukrainën në shkurt.