Lajme nga Bota

Punonjësit në grevë! Kulla Eiffel mbyllet për të pestën ditë radhazi

Punonjësit në grevë! Kulla Eiffel mbyllet për të

Kulla Eiffel do të qëndrojë për të pestën ditë radhazi për shkak të grevës së punëtorëve.

Punëtorët në Kullën Eiffel denoncojnë modelin e menaxhimit të monumentit popullor francez që nënvlerëson koston e mirëmbajtjes dhe funksionimit të tij.

Në mënyrë të veçantë, punonjësit fajësojnë kompaninë për menaxhimin financiar, por edhe autoritetin bashkiak për kërkesat shumë të larta financiare për të ardhurat e monumentit, të cilat nuk lënë hapësirë ​​për kryerjen e punimeve të riparimit dhe mirëmbajtjes.

Nëse greva zgjat deri të dielën pasdite, ajo do të jetë greva më e gjatë në historinë e fundit të monumentit. Në vjeshtën e vitit 1998, Kulla Eifel u mbyll për gjashtë ditë e gjysmë.