Lajme nga Bota

Pas vizitës së Nancy Pelosit, Kina fillon stërvitjet ushtarake përreth Tajvanit 

Pas vizitës së Nancy Pelosit, Kina fillon stërvitjet ushtarake

Kina ka filluar stërvitjet ushtarake në shkallë të gjerë detare dhe ajrore rreth Tajvanit, pas një vizite të diskutueshme të politikanes amerikane Nancy Pelosi.

Tajvani tha se Kina, po përpiqej të rishikonte status quo-në në rajon dhe kishte thyer rregullat e Kombeve të Bashkuara.

Pekini gjithashtu njoftoi një sërë masash hakmarrëse ekonomike, duke bllokuar edhe disa tregti ndërkombëtare me ishullin.