Lajme nga Bota

Një anije u përpoq të paralajmëronte Titanikun për ajsbergun. Tani shkencëtarët kanë gjetur rrënojat e saj

Një anije u përpoq të paralajmëronte Titanikun për

Në fund të detit irlandez janë gjetur rrënoja e një anijeje që u përpoq të paralajmëronte Titanikun për ajsbergun që e fundosi atë në udhëtimin e parë.

Anija tregtare britanike me avull Mesaba i dërgoi një mesazh radio paralajmërues Titanikut më 15 prill 1912 ndërsa po kalonte Atlantikun. Mesazhi u mor nga Titaniku, por nuk arriti në qendrën kryesore të kontrollit të anijes.

Më vonë atë natë, Titaniku goditi ajsbergun dhe u fundos. Më shumë se 1500 njerëz vdiqën në atë që mbetet anija më famëkeqe në botë.

Mesaba vazhdoi si një anije tregtare derisa u fundos nga një nëndetëse gjermane në vitin 1918. Njëzet njerëz, përfshirë komandantin e anijes, vdiqën.

Vendndodhja e saktë ishte e panjohur për më shumë se një shekull, por shkencëtarët tani kanë gjetur rrënojat e Mesaba duke përdorur sonar me shumë rreze.