Lajme nga Bota

Nis piloti i javës së punës me 4 ditë në Mbretërinë e Bashkuar

Nis piloti i javës së punës me 4 ditë në

Bisedat për përfitimet e një jave pune katër-ditore qarkullojnë për vite me radhë, por diskutimet janë shtuar që nga fillimi i pandemisë, i cili shkaktoi një ndryshim mbarëkombëtar për sa i përket mënyrës se si punojmë.

Tani, rezulton se një provë gjashtëmujore e një jave pune katër-ditore do të nisë në Mbetërinë e Bashkuar.

Rreth 30 kompani britanike do të marrin pjesë në skemën pilot, me punonjësit që paguhen për të njëjtën pagesë njësoj si kur punonin me pesë ditë në javë.

Piloti drejtohet nga 4 Day Week Global në partneritet me institutin e mendimit Autonomy.

Ata që marrin pjesë në skemë u kërkohet të ruajnë produktivitetin 100 për qind, por vetëm në 80 për qind të kohës duke qenë se tani do të kenë një ditë shtesë pushimi çdo javë.

Ndërsa pilotët do të kandidojnë në Mretërinë e Bashkuar, ata do të nisin edhe në SHBA, Irlandë, Kanada, Australi dhe Zelandën e Re.

Ndër kompanitë e përfshira janë Canon, me firmën e teknologjisë që u ofron punonjësve gjithashtu një sërë seminaresh, mentorime dhe mundësi rrjetesh për të maksimizuar suksesin e pilotit.

Joe O'Connor, menaxher i programit pilot për 4 Day Week Global, tha: “Gjithnjë e më shumë biznese po kalojnë drejt strategjive të përqendruara në produktivitet për t'i mundësuar që të reduktojnë orët e punëtorëve pa ulur pagën. 2022 do të jetë viti që paralajmëron këtë të ardhme të re të guximshme të punës.”

Tiranapost.al