Lajme nga Bota

Nga inskenimi i vdekjes së tij deri tek gjetja e thesarit prej 250 kilogramësh ar. Davide Pecorelli i rrëfen të gjitha

Nga inskenimi i vdekjes së tij deri tek gjetja e thesarit prej 250

Detaje të reja kanë dalë në dritë nga misteri i Davide Pecorellit.

Biznesmeni 45 vjeçar, ombriano-toskan që organizoi vdekjen e tij në Shqipëri në 'La Vita in Diretta' tregon 8 muajt e fundit të jetës së tij. Së pari borxhet, pastaj fluturimi për në Shqipëri, vendimi për të inskenuar vdekjen, lutjet në komunitetin e fretërve në Medjugorje në Bosnjë dhe thesari i gjetur në Montecristo, 250 kilogram ar në monedha, Pecorelli i tregon të gjitha, sipas mediave italiane.

Të gjitha gjërat ai ua tha prokurorëve të Perugias, të cilët synojnë të mbyllin çështjen, pa hipotezën e një krimi. Në Shqipëri - shkruan Walter Rondoni ai dyshohet se kreu krime: "shkatërrimi i mallrave nga zjarri dhe dëmtimi i varreve". Në dosjen e hetuesve shqiptarë do të konstatohej "zbulimi i një kafke njerëzore" në makinën e djegur në një anë të rrugës të shtrirë në kufirin me Kosovën.

"Situata ishte dramatike në një nivel ekonomik, në atë moment vendosa të bëja vetëvrasje, por së pari - thotë ai në TV, shkova te një prift për të rrëfyer. Ishte ai që më tha për mundësinë e eshtrave (të vjedhura). Më tha ‘le t’i fusim në makinë dhe t’i vëmë zjarrin’ ”.

Ai nuk e zbulon emrin e priftit: "Unë kurrë nuk do ta bëj sepse ai është personi që më shpëtoi jetën, kështu që nuk do ta tradhtoj ...".

Borxhet duket se janë siguria e vetme. Policia në Perugia kishte konstatuar tashmë një situatë kritike financiare dhe po hetonin një falimentim të mundshëm.

"Kam 30 vjet sigurim jete, kështu që edhe ky është trillim shkencor," justifikohet ai në TV. "Pastaj prifti më transferoi në një komunitet në Medjugorje dhe unë qëndrova atje për 8 muaj pa komunikuar fare me familjarët e mi. Për katër muaj kam qarë, ata ishin vërtet dramatikë ".

Top Channel ka gjetur dëshmi se Pecorelli ka mbetur në Vlorë në këto nëntë muaj të zhdukjes, duke iu dorëzuar jetës së mirë.

"Gjeta thesarin e San Mamiliano, ato janë tre arka me 250 kilogramë monedha ari të pastra prej pesë gramësh secila". Dhe do të duhej të ndaja gjysmën me priftin që më tregoi vendet e zbulimit".

I kërkoj falje familjes sime që i bëra të vuajnë. Unë u testova shumë psikologjikisht “, përfundoi ai.

Tiranapost.al