Lajme nga Bota

Në Gjermani mjekët në grevë për pagat

Në Gjermani mjekët në grevë për pagat

Qindra mjekët dolën në rrugët e qyteteve gjermane, ditën e hënë, për t’u ankuar në lidhje me rrogat e ulëta dhe çmimet e larta, të ndikuara dhe nga inflacioni i lartë që ka goditur Europën.

Organizatorët thanë se kostot në rritje të energjisë, përpjekjet e dështuara të digjitalizimit dhe mungesa e profesionistëve i ka vënë klinikat në kufijtë e mbijetesës.

Në këto kushte, shumë klinika e gjejnë veten të detyruara të pranojnë më shumë pacientë, gjë kjo jo vetëm që rrit në mënyrë dramatike ngarkesën e mjekëve, por gjithashtu ndikon në cilësinë e kujdesit të ofruar për shkak të kohës më të kufizuar të konsultimit.