Lajme nga Bota

Ndërron jetë ish-kryeministri italian, Ciariaco De Mita

Ndërron jetë ish-kryeministri italian, Ciariaco De Mita

Ish-kryeministri italian Luigi Ciriaco de Mita (1928-2022), lideri historik i Demokracisë Kristiane Italiane (DC), vdiq sot në moshën 94-vjeçare në një shtëpi të moshuarish në Avellino, ku po trajtohej nga një frakturë e femurit që pësoi pas një rënieje në shtëpinë e tij shkurtin e kaluar.

Ai u diplomua për Drejtësi dhe iu bashkua DC në moshë fare të re. Në vitin 1963 u zgjodh deputet dhe filloi një karrierë të gjatë politike që e çoi në pjesë të disa qeverive, si ajo e Aldo Moro dhe Giulio Andreotti, si ministër.

Luigi Ciriaco De Mita ishte një politikan italian që shërbeu si kryeministri i 47-të i Italisë nga viti 1988 në 1989 dhe si anëtar i Parlamentit Evropian nga 2009 deri në 2013.