Lajme nga Bota

Navalny do të varroset të premten në Moskë

Navalny do të varroset të premten në Moskë
Kritiku i ndjerë i Kremlinit, Aleksei Navalny do të varroset në një varrezë në Moskë, të premten, ka konfirmuar një zëdhënës.

Shërbimi do të kryhet në varrezën Borisovskoye, pas një ceremonie lamtumirëse që do të mbahet në distriktin Marjino.

Të martën, zëdhënësja e liderit opozitar ka thënë se ekipi ka hasur në vështirësi për të gjetur një vend për të mbajtur ceremoninë, pasi shumë kompani kanë refuzuar të përfshihen kur e kanë marrë vesh për kë bëhet fjalë.

Aleksei Navalny vdiq në një burg në Arktik më herët gjatë këtij muaji.

Për shumë vjet, ai ka qenë kritiku i profilit më të lartë kundër presidentit rus, Vladimir Putin.

E veja e Navalnyt, Yulia, si dhe disa liderë botërorë, e kanë fajësuar direkt Putinin për vdekjen e tij.