Lajme nga Bota

NASA publikon fotot e para nga ulja e satelitit në Mars

NASA publikon fotot e para nga ulja e satelitit në Mars

Agjencia Amerikane e Hapësirës (NASA) ka publikuar ditën e sotme fotot mbresëlënëse nga ulja e Rover-it “Perseverance” në Planetin e Marsit, ku duket pajisja duke zbritur në sipërfaqen e planetit të kuq.

Objektit i është dashur 8 muaj për të mbërritur në sipërfaqen e Marsit dhe synon të kryejë eksplorime në tokë për të studiuar përbërjen kimike të planetit, por edhe për të eskploruar mundësinë e ekzistencës së bakterieve dhe organizmave të tjerë mikroskopikë që mund të vërtetojnë se planeti është i banueshëm.

NASA publikon fotot e para nga ulja e satelitit në Mars

Objekti është i pari i dërguar në disa vite dhe përbën fillimin e eksplorimit të planetit i cili do të studiohet edhe nga satelitë të tjerë që do të dërgohen për të studiuar aspekte të ndryshme të gjeologjisë dhe klimës të planetit.

NASA publikon fotot e para nga ulja e satelitit në Mars

Tiranapost.al