Lajme nga Bota

Më shumë se një në tetë degë bankare në Mbretërinë e Bashkuar do të mbyllet deri në dhjetor

Më shumë se një në tetë degë bankare në

Më shumë se një në tetë degë të bankave në Mbretërinë e Bashkuar që ishin të hapura në fillim të vitit 2023 do të mbyllen deri në dhjetor. Analiza e Financial Times tregon se gjithsej 636 degë bankash do të mbyllen deri në fund të këtij viti, me 424 të mbyllura deri më tani. 42 të tjera tashmë janë shpallur për vitin 2024. Mbylljet nënvizojnë pakësimin në rritje të infrastrukturës së parave në të gjithë vendin.

"Një degë e mbyllur bankare nuk do të thotë vetëm një vend më pak për të tërhequr ose depozituar para në vend," tha Sam Richardson, zëvendësredaktor i revistës për të drejtat e konsumatorit Ëhich? Money. “[Ajo] gjithashtu e bën më të vështirë aksesin në shërbimet bankare ballë për ballë – diçka që është veçanërisht e rëndësishme për klientët më të cenueshëm.”

Vlerësohet se pas mbylljeve të këtij viti, do të mbeten pak më shumë se 4,000 degë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, me 5,600 të mbyllura që nga janari 2015, kur filloi gjurmimi i të dhënave.

Bankat kanë shkurtuar rrjetet e shtrenjta të degëve për dekada të tëra, por norma është rritur me rritjen e përdorimit të alternativave dixhitale vitet e fundit dhe u tejkalua nga pandemia.