Lajme nga Bota

Mbi 500 besimtarë vdiqën nga vapa në Mekë

Mbi 500 besimtarë vdiqën nga vapa në Mekë

Në festën më të rëndësishme të myslimanëve që lidhet me sakrificën, teksa kryenin haxhin, vdiqën mbi 500 njerëz.

Besimtarët ishin duke kryer haxhin në Mekë.

Pavarësisht valës së të nxehtit të paralajmëruar dhe konfliktit në Gaza, mbi 1.8 milionë besimtarë morën pjesë këtë vit, sipas të dhënave nga autoritetet e Arabisë Saudite.

Në qytetin e shenjtë të Islamit temperatura mesatare shkonte të paktën 47 gradë, kurse maksimalja deri në 51 gradë celsius.

Ritualet po përmbyllen sot me «tawaf» i zakonshëm në Mekë (duke rrotulluar rreth Qabesë, në Xhaminë e Madhe, në drejtim të kundërt të akrepave të orës.

Këtë vit, nga i nxehtë në Mekë pati 550 vdekje, pothuajse dyfishi në krahasim me haxhin të vitit të kaluar.