Lajme nga Bota

Masa të reja për ju që doni të udhëtoni drejt SHBA-ve

Masa të reja për ju që doni të udhëtoni drejt SHBA-ve

Pas zbulimit dhe përhapjes së variantit më të ri të Covid-19, Omicron, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë vendosur të marrin masa të reja me qëllim frenimin e përhapjes së pandemisë.

Duke nisur nga data 6 dhjetor të gjithë udhëtarëve ndërkombëtarë do t’u kërkohet që të kenë një test negativ të bërë brenda ditës, edhe nëse janë të vaksinuar.

Administrata e Biden njoftoi gjithashtu që qytetarët dhe udhëtarët që do të hyjnë në SHBA do të duhet të mbajnë maska ??në aeroporte, aeroplanë dhe në ambiente të tjera të transportit publik si trenat dhe autobusët deri më 18 mars.

Ndërkohë në datën 26 nëntor u lajmërua që është ndaluar hyrja në territorin amerikan për shtetasit e huaj që vijnë nga tetë vende të Afrikës Jugore: Botsvana, Esuatini, Lesoto, Malavi, Mozambiku, Namibia, Afrika e Jugut dhe Zimbabve.

Argjentina, Kanadaja, Italia dhe vende të tjera gjithashtu kanë marrë gjithashtu masa të reja me qëllim parandalimin e përhapjes së Omicron.

Tiranapost.al