Lajme nga Bota

Live/ Ceremonia e Inaugurimit të Joe Biden si president i Amerikës

Live/ Ceremonia e Inaugurimit të Joe Biden si president i Amerikës

Ka nisur ceremonia e inaugurimit të Joe Biden si presidenti i Amerikës. Ndryshe nga inaugurimet e paraardhësve të tij, këtë vit bëhet nën masa të rrepta sigurie, dhe pa grumbuj amerikanësh në shesh për shkak të pandemisë së koronavirusit, por në vend të tyre mijëra flamuj.

Live/ Ceremonia e Inaugurimit të Joe Biden si president i Amerikës

Të pranishëm janë ish çiftet presidenciale, si Clinton dhe Obama, ndërsa Donald Trump me Melanian janë larguar. Joe Biden ka mbërritur në Capitol Hill ku inaugurimi bëhet në pjesën perëndimore sipas traditës.

Frika nga protestat ka bërë që forcat amerikane të pozicionohen dhe të jenë vigjilentë për çdo incident të mundshëm.

Ndiqe live ceremoninë: