Lajme nga Bota

Kulla Eiffel mbyllet për shkak të grevës së stafit

Kulla Eiffel mbyllet për shkak të grevës së stafit

Kulla Eiffel, një nga atraksionet turistike më të famshme në botë, u mbyll sot për shkak të një greve të stafit të saj. Greva, e cila u thirr në shenjë proteste ndaj menaxhimit financiar të këtij monumenti të kryeqytetit francez, mund të zgjatet.


Kompania e menaxhimit të kullës, SETE, tha në faqen e saj të internetit se “vizitat në memorial do të ndalen sot” dhe këshilloi ata që kanë bileta të kontrollojnë njoftimet në faqen e saj të internetit përpara se të shkojnë atje ose të shtyjnë vizitën e tyre. Mbajtësve të biletave elektronike iu kërkua të kontrollonin emailin e tyre për më shumë informacion.

Greva e sotme në Kullën Eiffel është e dyta që zhvillohet në dy muaj për të njëjtën arsye. Sindikatat kanë kritikuar SETE për modelin e tij të biznesit, për të cilin thonë se bazohet në mbivlerësimin e numrit të vizitorëve të ardhshëm ndërsa nënvlerësojnë kostot operative.