Lajme nga Bota

Këto qytete janë më të shtrenjtat për të jetuar dhe punuar jashtë vendit

Këto qytete janë më të shtrenjtat për të jetuar

Nëse jeni një emigrant që jeton në Hong Kong, Zyrih ose Gjenevë, jeta po ju kushton më shumë se kudo tjetër në planet, sipas Anketës së Kostos së Jetesës 2022, një raport vjetor nga firma konsulente Mercer.

Hong Kongu është renditur për herë të katërt në pesë vjet si qyteti më i shtrenjtë në botë për emigrantët, i ndjekur nga katër qytete zvicerane: Zyrihu, Gjeneva, Bazel dhe Berna.

Këto qytete janë më të shtrenjtat për të jetuar

Ankaraja, kryeqyteti i Turqisë, mbylli renditjen e 227 qyteteve si më të përballueshmet në botë për emigrantët.

Është interesante se dy nga qytetet më të shtrenjta në botë për emigrantët, Zyrihu dhe Gjeneva, janë gjithashtu në top pesëshen e Indeksit Global të Jetësimit, një raport vjetor nga The Economist Intelligence Unit (EIU) që vlerëson se cilat qytete në mbarë botën ofrojnë kushtet më të mira të jetesës.

Vendet me fat me koston më të ulët, por me cilësinë më të lartë të jetesës janë Vankuveri dhe Toronto në Kanada, Stokholmi në Suedi, Lisbona në Portugali dhe Frankfurt në Gjermani.

Nga ana tjetër, Hong Kongu u zbulua se kishte koston më të lartë, por një cilësi më të ulët jetese se shumë vende të tjera.