Lajme nga Bota

Këshilli i Sigurimit në OKB miraton rezolutën për barazi në shpërndarjen e vaksinave

Këshilli i Sigurimit në OKB miraton rezolutën për barazi

Këshilli i Sigurisë pranë Organizatës të Kombeve të Bashkuara ka miratuar unanimisht rezolutën e vënë në tavolinë nga Mbretëria e Bashkuar për të vendosur parimin e barazisë mes shteteve në furnizimin me vaksinat anti-COVID 19.

Në tekstin e rezolutës shkruhet se parimi i solidaritetit duhet të jetë primar në konsideratat e shteteve dhe të kompanive kur alokojnë vaksinat dhe se asnjë shtet nuk duhet të presë deri në vaksinimin e plotë të brendshëm për të ndihmuar fqinjët të cilët kanë nevojë.

Rezoluta është një hap pozitiv që ul tonet veçanërisht mes Britanisë dhe BE ku një “luftë” e vogël tregtare filloi mes shteteve për të siguruar sa më shumë vaksina në dëm të fqinjëve.

Tiranapost.al