Lajme nga Bota

House-Party kthehet në problem. Ja ndëshkimi në Britani kush thyen rregullin anti-Covid

House-Party kthehet në problem. Ja ndëshkimi në Britani kush

Pavarësisht paralajmërimeve dhe gjobave jo shumë të larta për një vend si Britania, të rinjtë vazhdojnë të mblidhen në festa duke përhapur virusin, me variantin e ri më të transmetueshëm. Por nga tani e tutje, qeveria britanike ka vendosur të rrisë shumën e gjobës për të gjithë ata që mblidhen sërish, duke e çuar në 800 paund. Në raste të shkeljes së rregullit për herë të dytë, gjoba do të jetë në 6400 paund.

House-Party kthehet në problem. Ja ndëshkimi në Britani kush

Një festë shtëpie e ndaluar me vendim qeverie, konsiderohet çdo mbledhje në shtëpi me 15 ose më shumë persona brenda të njëjtit ambient.

Përfaqësues të qeverisë kanë thënë se shkenca flet qartë: Një sjellje e papërgjegjshme përbën kërcënim të rëndësishëm për shëndetin publik. Që në fillim, ne i kemi dhënë policisë kompetencat e nevojshme për të monitoruar zbatimin për rregullat që janë në fuqi për të ndaluar përhapjen e këtij virusi. Dhe siç do të demonstrojnë këto masa të fundit, ne nuk do të qëndrojmë ndërsa një numër i vogël individësh vë të tjerët në rrezik.

Raste të aktiviteteve të tilla ka pasur edhe në Shqipëri ku në rrjet janë publikuar video e pamje nga festa të zhvilluara pas orës 22:00 ku lokalet duhet të mbahen mbyllur dhe njerzit nuk mund të dalin ng ashtëpitë përveçse me një arsye dhe me leje autorizimi nga e-Albania.

*Tiranapost.al.