Lajme nga Bota

Hamburgu vendos ndalimin e perçes dhe burkës në shkolla

Hamburgu vendos ndalimin e perçes dhe burkës në shkolla

Mbulimi i fytyrës me perçe ose burka do të ndalohet në shkollat ​​e qytetit dhe shtetit federal të Hamburgut, raportojnë mediat gjermane.

“Shkolla dhe mbulimi i fytyrës nuk shkojnë bashkë. Të shohësh fytyrën e bashkëbiseduesit është e rëndësishme për komunikimin”, tha Nils Hansen, një ekspert i arsimit në degën e Partisë Social Demokrate të Gjermanisë (SPD) në Hamburg.

Të gjitha klubet përfaqësuese në senatin e provincës, me përjashtim të partisë së Majtë, votuan për miratimin e një ligji që do të mundësonte ndalimin e mbulimit të fytyrës.

Nisma ligjore u nis pasi një gjykatën e Hamburgut në vitin 2020 pranoi një padi të ngritur nga një nxënëse 16-vjeçare e cila u ankua se ishte përjashtuar nga klasa për vendosjen e perçes. Gjykata më pas shpjegoi vendimin duke thënë se nuk ka bazë ligjore për një ndalim të tillë.

Hansen shpjegoi se perçja në shkollat ​​e Hamburgut nuk është një fenomen masiv, por ai e arsyetoi miratimin e ligjit me nevojën që shkollat ​​të mund t’i referohen ligjit në vendimet e tyre.

Mbajtja e një maskë mbrojtëse si mbrojtje kundër infeksionit dhe një shall si mbulesë e kokës është ende e lejuar.