Lajme nga Bota

Gjermania po e bën lëvizjen më të lehtë për punonjësit e huaj këtë verë

Gjermania po e bën lëvizjen më të lehtë për

Nëse keni menduar të zhvendoseni në Gjermani, kjo leje e re pune mund të jetë për ju.

Gjermania po kërkon punonjës të kualifikuar dhe ka prezantuar një mënyrë të re për shtetasit e huaj që të vendosen në vend.

E quajtur "Oportunity Card", ajo u mundëson shtetasve jo të BE-së të zhvendosen në Gjermani për një vit për të kërkuar një punë.

Gjermania kërkon rreth 400,000 punonjës të rinj të kualifikuar në vit për të mbuluar mungesën, veçanërisht në fushat e inxhinierisë, IT dhe kujdesit shëndetësor.

Oportunity Card vepron si një vizë ose leje pune e përkohshme, duke i lejuar qytetarët jo-BE të jetojnë në vend deri në një vit.

Gjatë kësaj periudhe, mbajtësit e kartës lejohen të kryejnë punë me kohë të pjesshme që arrijnë jo më shumë se 20 orë në javë ose të ndërmarrin përvoja pune provë që zgjasin dy javë.

Qëllimi është të lehtësohet për punonjësit e kualifikuar që të gjejnë punë të përshtatshme dhe për kompanitë që kanë nevojë për punonjës.

Kush ka të drejtë për Oportunity Card së Gjermanisë?

Nëse dëshironi të aplikoni për Oportunity Card ju duhet të keni përfunduar të paktën dy vjet trajnim profesional ose të keni një diplomë universitare nga vendi juaj i origjinës që lidhet me rolin tuaj të dëshiruar.

Aplikantët gjithashtu duhet të dinë gjermanisht ose anglisht.

Të interesuarit duhet të dëshmojnë se kanë fondet ose pagën nga një kontratë pune me kohë të pjesshme për të mbuluar qëndrimin e tyre në Gjermani për një vit - pak më shumë se 12,000 €.