Lajme nga Bota

Franca në listën e destinacioneve me rrezik “shumë të lartë” të udhëtimit Covid-19

Franca në listën e destinacioneve me rrezik “shumë të

Qendrat amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve kanë vendosur pesë vende në Evropë – duke përfshirë një nga fuqitë më të mëdha të turizmit në botë , Francën– në listën e destinacioneve për rrezikun “shumë të lartë” të udhëtimit Covid-19.

Franca dhe katër nga fqinjët e saj evropianë kaluan në Nivelin 4, kategoria me rrezikun më të lartë të CDC, të hënën. Franca ishte destinacioni kryesor në botë për ardhjet ndërkombëtare të turistëve para pandemisë, sipas shifrave të vitit 2019 nga Organizata Botërore e Turizmit të Kombeve të Bashkuara.

Dy vende të tjera -- njëri në Lindjen e Mesme, tjetri në Afrikën Lindore -- u zhvendosën gjithashtu në Nivelin 4. Këto shtatë kombe janë:

• Andorra

• Qipro

• Franca

• Jordania

• Lihtenshtajni

• Portugalia

• Tanzania

Destinacionet që bëjnë pjesë në kategorinë e Nivelit 4 të "Covid-19 Shumë të Lartë" të CDC-së kanë pasur më shumë se 500 raste për 100,000 banorë në 28 ditët e fundit.

Njerëzit duhet të shmangin udhëtimet në vendet e përcaktuara në një njoftim "Niveli 4", rekomandon CDC. Kushdo që duhet të udhëtojë duhet së pari të vaksinohet plotësisht, këshillon agjencia.

Në udhëzimin e tij më të gjerë të udhëtimit , CDC ka rekomanduar shmangien e të gjitha udhëtimeve ndërkombëtare derisa të vaksinoheni plotësisht.

Tiranapost.al