Lajme nga Bota

Franca bën të pavlefshme certifikatat e vaksinimit me më pak se 3 doza

Franca bën të pavlefshme certifikatat e vaksinimit me më pak se 3

Për më shumë se gjysmë milion francezë certifikata e vaksinimit nuk funksionon më nga e shtuna, pasi qeveria miratoi rregulla të reja që e bënë të detyrueshme dozën e tretë përforcuese për të rriturit që certifikata të jetë e vlefshme.

Maskat megjithatë nuk nevojiten më në ambjentet e jashtme në Paris, pasi një gjykatë vendosi se kjo masë ishte një shkelje e lirisë personale.

"Unë mendoj se është një lajm i mirë," thotë profesionistja pariziene e marketingut Julie Petruçi. "Mendova se ishte pak absurde që duhej të ecnim në rrugë me maskë, kështu që është shumë mirë. Më në fund, ne mund të marrim frymë! Në fakt, ne nuk e kam vënë kurrë shumë, dhe nuk e di sa kohë ka qenë në fuqi rregulli, por është shumë mirë."

Dyqanet më në fund do të jenë në gjendje të hapin përsëri dyert e tyre në Holandë pasi qeveria vendosi të lehtësojë disa nga masat më të rrepta të bllokimit në Evropë, por kryeministri Mark Rutte i rezistoi presionit për të rihapur baret, restorantet dhe qendrat kulturore.

Ndërkohë në Spanjë, personave të cenueshëm po u ofrohet doza e katërt e vaksinimit kundër COVID-19. Ajo do të jepet pesë muaj pas vaksinës së tretë dhe një injeksion i tretë do të jetë i disponueshëm për të gjithë ata që janë mbi 18 vjeç.