Lajme nga Bota

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Izraeli dhe Palestina janë mes një lufte të madhe. Raketa në Gazë, raketa drejt Izraelit, një ish-Komandant i vrarë, mbi 67 të vdekur, mes tyre edhe fëmijë. Një nga sulmet më të ashpra është ai ndaj xhamisë Al-Aqsa në 7 maj teksa besimtarët po faleshin.

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Ky incident çoi në një përshkallëzim të situatës. Adhurues të mbledhur rreth xhamisë u qëlluan me shkop gome, gaz lotsjellës dhe granata.

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Foto dhe Video/ Çfarë ndodhi në Xhaminë Al-Aqsa?

Këto janë disa foto nga momenti në fjalë.

Kurse kjo është video e publikuar në 11 maj.


Xhamia Al Aqsa është përmendur edhe në Kuran. Nga aty besohet se Muhamedi u ngjit në qiell dhe ndryshe kupola quhet “Kupola e Shkëmbit”.