Lajme nga Bota

Fabrika e madhe e çokollatës mbyllet për shkak të salmonelës

Fabrika e madhe e çokollatës mbyllet për shkak të

Një fabrikë çokollate që ndodhet në Wieze në Belgjikë, Barry Callebaut, ka mbyllur përkohësisht dyert e saj pasi zbuloi bakterin e salmonelës në një grumbull prodhimi, tha kompania në një deklaratë të enjten.

Fabrika në Wieze është fabrika më e madhe e çokollatës në botë, sipas uebsajtit qeveritar të turizmit në Belgjikë.

Kompania tha se ka marrë masa paraprake, duke përfshirë tërheqjen e të gjitha produkteve të prodhuara që nga koha e testimit. Prodhimi në Wieze do të mbetet i pezulluar deri në një njoftim tjetër.

Çfarë është Salmonela?

Helmimi ushqimor nga Salmonela, ose Salmoneloza, është sëmundje që shkaktohet kur bakteret e gjalla të Salmonelës hyjnë në trup. Bakteret mund të ngjiten pas qelizave që veshin zorrët, nga ku prodhojnë helme dhe sulmojnë qelizat e zorrëve.