Lajme nga Bota

Donald Trump ka vetëm një kusht për të lënë Shtëpinë e Bardhë

Donald Trump ka vetëm një kusht për të lënë

Në një konferencë për shtyp është pyetur nëse do ta lërë Shtëpinë e Bardhë dhe Trump u përgjigj: “Sigurisht që do ta bëj, ju e dini mirë këtë. Do ta bëj nëse Kolegji Elektoral voton për Biden”, tha Trump.

Biden fitoi zgjedhjet presidenciale me 306 vota elektorale, më shumë se 270 që i duheshin për t`u shpallur fitues. Trump i akuzoi votimet si të pandershme dhe e ka lënë në dorë të votimit të Kolegjit Zgjedhor që do mbahet në 14 dhjetor.

Më pas, në 20 janar do të mbahet inaugurimi i presidentit të ri.

*Artikulli i The Guardian u përshtat në shqip nga Tiranapost.al