Lajme nga Bota

Dështimi katastrofik në Qendrën Kërkimore vret rreth 21 mijë peshq

Dështimi katastrofik në Qendrën Kërkimore vret rreth 21

Rreth 21,000 peshq kanë ngordhur në një qendër kërkimore dhe kujdesi universitare në Kaliforni, pas asaj që shkolla e quajti një 'dështim katastrofik'.

“Humbja duket se ka ardhur për shkak të ekspozimit ndaj klorit, ndaj të cilit peshqit janë veçanërisht të ndjeshëm”, thuhet në deklaratën e qendrës kërkimore.

Institucioni është ende duke hetuar se çfarë shkoi keq. Po bëhet gjithashtu një hetim i jashtëm i pavarur.

Studiuesit po hetonin se si 'stresuesit mjedisorë' mund të ndikojnë në specie të ndryshme peshqish, duke përfshirë blinë jeshile dhe të bardhë dhe salmonin chinook - disa popullata të të cilat janë të rrezikuara.