Lajme nga Bota

Britania del nga ‘lockdown’ në 2 dhjetor! Por rregullat e reja do vazhdojnë deri në pranverë

Britania del nga ‘lockdown’ në 2 dhjetor! Por rregullat e reja

Britania do të dalë nga ‘lockdown’ më 2 dhjetor, por masat kufizuese sipas zonave të përhapjes së Covid do të qëndrojë në fuqi të paktën deri në pranverë.

Kështu deklaroi kryeministri britanik Boris Johnson, i cili tha se rregullat e reja do të jenë më të ashpra gjatë dimrit për vendin, por nuk do të ketë një zonë të izoluar.

Ndërsa paraqiti Planin Dimëror Covid të Qeverisë, ai përshëndeti "sakrificat e miliona njerëzve në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar" të cilat ndihmuan për të kontrolluar virusin dhe për të ulur rastet me Covid.

Johnson pranoi se shumë rajone do të vendosen përkohësisht në zonat me më shumë kufizime, që do të thotë që më shumë britanikë do të kenë të pamundur të takojnë miqtë dhe familjen në ambiente të mbyllura deri për Pashkët.

Britania del nga ‘lockdown’ në 2 dhjetor! Por rregullat e reja

Kryeministri konfirmoi se do të ketë një pushim për periudhën e festave, por familjet do të "duhet të bëjnë një gjykim të kujdesshëm" në lidhje me vizitën e të afërmve të moshuar pasi virusi nuk e di se është Krishtlindje. Kështu të moshuarit nga shtëpitë e kujdesit s’mund të festojnë me familjet në rast se nuk rezultojnë gjithë anëtarët negativë.

"Këshilla shkencore, kam frikë se është që kufizimet tona duhet të bëhen më të ashpra", shtoi ai.

Rregullat do të rishikohen çdo 14 ditë për të kontrolluar nëse funksionojnë dhe për të parë nëse mund të relaksohen.

Kështu në të gjithë vendin hapen të gjitha palestrat dhe sallonet e bukurisë. Duket se Britania do përpiqet të mbajnë nën kontroll zonat e ”Tier 3” ose më të rrezikshmet, teksa Londra ka hyrë në nivelin 2 të rrezikut.

Rregullat e reja:

Britania del nga ‘lockdown’ në 2 dhjetor! Por rregullat e reja

Familjet do të jenë në gjendje të takohen vetëm në Nivelin 3 në hapësira të jashtme si parqe

Pub-et dhe restorantet në nivelin e lartë do të duhet të qëndrojnë të mbyllura – por dorëzimet dhe dërgesat mund të vazhdojnë

Rregullat e pijetoreve të nivelit 2 do të ashpërsohen, me vetëm vendet që shërbejnë ushqim me pije të lejuara edhe jashtë

Kazinot, rrugicat e bowlingut, zonat e lojërave të buta, muzetë, galeritë dhe kinematë në Nivelin 3 do të duhet të qëndrojnë të mbyllura

Palestrat dhe sallonet e bukurisë mund të hapen në të gjithë vendin – dhe të gjitha dyqanet do të hapin dyert e tyre përsëri

Britanikët do të jenë në gjendje të shkojnë për të parë ndeshjet e futbollit në nivelet më të ulëta nga 2 dhjetori e tutje

Britanikët e moshuar do të jenë në gjendje të dalin nga shtëpitë e kujdesit për të kaluar Krishtlindjet me familjen nëse të gjithë testohen negativisht

Prindërit e rinj me një fëmijë nën një do të lejohen të formojnë ”flluska mbështetëse”

Rregulla e Gjashtës do të kthehet në të gjitha nivelet, por ora e ndalimit të orës 22:00 do të zhvendoset në 23:00

Dasmat do të lejohen të zhvillohen me 15 të ftuar – por pritjet janë të ndaluara në Nivelin 3, dhe adhurimi kolektiv mund të vazhdojë./ Burimi The Sun